Muzikale begeleiding

Halbe de Jong
Even voorstellen: ik ben Halbe de Jong, muzikant en tekstschrijver. Mijn muziekactiviteiten vallen uiteen in verschillende onderdelen: koren dirigeren (ik heb er zes in totaal); ik ben pianist; ik arrangeer en componeer muziek voor verschillende ensembles/ samenstellingen. Als tekstschrijver (en redacteur) werk ik vooral voor de jaarlijks verschijnende SNOECKS. Zie ook mijn eigen website www.halbedejong.nl

Biggel mee ken ik als een leuke, gezellige en enthousiaste groep. Maar … er wordt vooral heel hard gewerkt, en dat resulteert – zeker binnen het genre van het waarin het repertoire zich bevindt – in koorzang van hoge kwaliteit. De leden zetten zich met hart en ziel in: een geweldige basis om in te werken.

Halbe de Jong

Harrie Jans

Graag stel ik me voor aan de koorleden en andere geïnteresseerden.
Mijn naam is Harrie Jans , geboren op 21-11-1964 te Groningen; de mooiste stad van ons land.

Vanaf jongs af aan loopt muziek als een rode draad door mijn leven: op mijn 8e besloten mijn ouders dat accordeon-les wel iets voor mij zou zijn. Later behaalde ik op de Stedelijke muziekschool de diploma’s A en B voor slagwerk.

Ik speelde in diverse bands als toetsenist. Met één daarvan namen we een CD op en traden we op in radio- en TV programma’s.

Na 25 jaar geen accordeon meer had aangeraakt te hebben, kocht ik voor de fun weer één. Uiteindelijk kwam ik via een omweg bij een koor in Nietap terecht en later bij de Hondsrugzangers, de Dokwarkers en sinds 2017 speel ik bij Biggel mee.

Alhoewel ik geen absolute accordeonist ben – maar meer een muzikant – moet ik toegeven dat ik de accordeon een fantastisch instrument vind.
Ik voel me binnen Biggel mee enorm gewaardeerd en ben trots op ons prachtige koor en het samenspel met onze fantastische dirigent Halbe de Jong. 


Bestuur

 Voorzitter  Anke Valk  
ad interim secretaris  Ankie Onnes  
 Penningmeester  Luit-Jan Wegman  
 PR  & Communicatie  Ankie Onnes  

Boekingen

  Henny Schuiling  

Bewegingen

  Janny Vogel  
  Joleen Musters  

Presentatie

  Anke Valk  

Lief & leed

  Frouwine Kielman  
  Janny Vlielander  

Slagwerk

Luit-Jan Wegman